Tacos s trhaným hovězím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tacos s trhaným hovězím
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15171 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
450 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 ks | Koriandr čerstvý |
1 ks | Limetka |
150 g | Mouka kukuřičná |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
1 ks | Salát hlávkový |
1 ks | Salsa rajčatová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 113,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 53,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Limetka, Olej rostlinný, Oregano sušené, Salsa rajčatová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Mouka kukuřičná, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tacos s trhaným hovězím postup přípravy receptu:
1 | Hovězí roštěnec nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodu a přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme 60-90 minut. |
2 | V míse smícháme mouku se solí, po částech přilijeme teplou vodu a hněteme 3-4 minuty na pomoučněném válu. Zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu odpočívat. Maso vyjmeme z hrnce, necháme trochu vychladnout a natrháme na kousky. |
3 | Těsto na tortilly rozdělíme na 6 stejných kuliček, ručně nebo v lisu na tortilly vyrobíme 6 placek o průměru 15-20 cm. Každou tortillu opečeme na suché pánvi 15-20 vteřin z každé strany, udržujeme teplé. |
4 | K natrhanému masu přidáme oregano, kmín a dobře promícháme. Do pánve vlijeme olej, přidáme najemno nasekanou cibuli a drcený česnek, smažíme 3-4 minuty, doměkka. Přidáme maso a dobře prohřejeme a promícháme. |
5 | Na každou tortillu položíme kousek salátu, maso a salsu, přeložíme napůl a podáváme s plátky limety. Ozdobíme čerstvým koriandrem. |
Poznámka
Tottilly připravíme z klasické mexické mouky masa harina nebo z kukuřičné mouky.