Recept

Chňápal s koriandrem a mandlemi

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15177

Ingredience

4 ks Filé rybí
1 ks Koriandr čerstvý
1 ks Limetka
75 g Mandle
75 g Mouka pšeničná hladká T 650
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 329 kcal
Kilojoule 1 378kJ
6% Sacharidy 20 g
22% Tuky 17 g
3% Sodík 61 mg
86% Bílkoviny 48 g

Chňápal s koriandrem a mandlemi postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme se solí a pepřem, rybí filé osušíme a obalíme v kořeněné mouce.

2

Máslo i olej zahřejeme v pánvi, přidáme plátky ryby a smažíme 2 minuty z jedné strany a 2 z druhé strany dozlatova. Osmaženou rybu přeneseme do mísy a necháme v nahřáté troubě, aby nevychladla.

3

K výpeku přidáme mandlové lupínky a opražíme je dozlatova. Přidáme nastrouhanou kůru z limetky, šťávu a koriandr, dobře promícháme. Nalijeme na teplou rybu.

4

Podáváme s teplými tortillami z pšeničné mouky.

Poznámka

Chňápal červený - red snapper, je v Mexiku jednou z nejoblíbenějších ryb. Můžeme ho nahradit jinou rybou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept