Losos s omáčkou z tequily a smetany - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos s omáčkou z tequily a smetany
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15192 |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
3 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 ks | Limetka |
600 g | Losos - filety |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
120 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tequila silver |
150 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 878,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 396,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Chilli paprička, Cibule, Limetka, Losos - filety, Paprika zelená, Pepř bílý, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Tequila silver mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos s omáčkou z tequily a smetany postup přípravy receptu:
1 | Čili jalapeňo opečeme v pánvi, až na slupce naskočí puchýře. Dáme do igelitového sáčku, zavážeme a necháme 20 minut zapařit. |
2 | Do hrnce dáme lžíci oleje, rozpálíme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a smažíme 3-4 minuty, přilijeme vývar a nastrouhanou kůru a šťávu z limety. Dusíme 10 minut, až se vývar částečně odpaří. Čili vyjmeme ze sáčku, oloupeme, vyndáme semena a nakrájíme na proužky. Přidáme do hrnce, přilijeme smetanu, zamícháme a vaříme 2-3 minuty. Okořeníme solí a bílým pepřem. |
3 | Do směsi cibule a čili zamícháme tequilu. Hrnec necháme na velmi mírném ohni. |
4 | Avokádo oloupeme a nakrájíme na kostičky. Plátky lososa potřeme z jedné strany olejem. Pánev rozpálíme a vložíme lososa naolejovanou stranou dolů. Pečeme 2-3 minuty, dozlatova, pak potřeme olejem vrchní stranu ryby, obrátíme a pečeme, až je ryba hotová. |
5 | Podáváme s omáčkou a plátky avokáda. Ozdobíme proužky zelené papriky a čerstvé petržele. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory. |
Poznámka
Do omáčky použijeme tequilu reposada.