Recept

Plněné papriky v ořechové omáčce

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15226

Ingredience

1 ks Brambory
8 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
50 g Mandle
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Olej rostlinný
115 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Pepř bílý
120 ml Sherry brandy
1 kávová lžička Skořice mletá
120 ml Smetana 12% (konzumní)
50 g Sýr kozí
150 g Sýr smetanový 65%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
115 g Vepřové maso mleté
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 772 kcal
Kilojoule 3 232kJ
9% Sacharidy 34 g
70% Tuky 53 g
16% Sodík 325 mg
48% Bílkoviny 27 g

Plněné papriky v ořechové omáčce postup přípravy receptu:

1

Sušené papriky ancho máčíme 30 minut v horké vodě, až změknou. Odkrojíme stopky a vyjmeme semena, dáváme pozor, aby papriky zůstaly neporušené.

2

Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ve velké pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme mleté vepřové a smažíme dohněda. Přidáme brambory, promícháme, zakryjeme a dusíme 20 minut na mírném plameni. Osolíme a nádivku odstavíme.

3

Další 2 lžíce oleje zahřejeme v jiné pánvi a osmahneme nakrájenou cibuli se skořicí, dokud cibule nezměkne. Vmícháme hrubě nasekané ořechy i mandle a 3-4 minuty smažíme. Do pánve přidáme oba druhy sýra, smetanu a sherry, dobře promícháme. Stáhneme plamen na minimum a vaříme, až se sýr roztaví a omáčka zhoustne. Dle chuti okořeníme.

4

V čisté míse ušleháme pevný sníh z bílků, přidáme sůl a po částech žloutky.

5

Do každé papriky vložíme trochu masové nádivky, povrch paprik otřeme do sucha. Obalíme je v mouce, potom ve vaječné směsi a necháme okapat. Smažíme v rozpáleném oleji, hotové necháme vykapat na papírovém ubrousku.

6

Papriky dáme na talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Poznámka

Brambory se nesmí rozvařit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept