Okouník s lilkem a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okouník s lilkem a rajčaty
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 15242 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Lilek |
60 g | Máslo čerstvé |
300 g | Okouník mořský |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 473,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Lilek, Okouník mořský, Rajčata, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okouník s lilkem a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Omyté rybí filety osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Omytý lilek nakrájíme na plátky. |
2 | Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a opékáme asi 5 minut. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a podusíme 10 minut. |
3 | Rozšleháme žloutky, smetanu a pepř. Ve směsi namočíme plátky lilků a postupně je smažíme na 40g rozehřátého másla. Potom rozehřejeme zbylé máslo a opékáme na něm 10 minut porce okouníka. |
4 | Filety upravíme na talíře a obložíme osmaženými lilky a rajčaty. Ozdobíme lístky bazalky a podáváme. |