Bramborová kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1527 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 90 kcal
Kilojoule 375kJ
5% Sacharidy 17 g
1% Tuky 1 g
40% Sodík 795 mg
8% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 4,0mg |
Draslík | 495,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová kaše postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory propláchneme, překrájíme, zalijeme vlažnou vodou a uvaříme je doměkka. |
2 | Uvařené brambory scedíme, prolisujeme nebo rozšleháme a za postupného přilévání vařícího mléka je vyšleháme na hladkou kaši. |
3 | Nakonec pokrm mírně osolíme. |