Sardinky na fenyklu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinky na fenyklu
Sardinky na fenyklu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15284 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 ks | Fenykl čerstvý |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kg | Sardinka obecná |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
125 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 806,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Fenykl čerstvý, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinky na fenyklu postup přípravy receptu:
1 | Očištěný fenykl opláchneme, nakrájíme na plátky, nať nasekáme. Česnek oloupeme, prolisujeme, cibuli oloupeme, rozkrájíme na kolečka. Sardinky opláchneme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. |
2 | Do zapékací mísy vlijeme trochu oleje, na dno vyskládáme polovinu zeleniny, sardinky na ni rozložíme, zakryjeme zbylou zeleninou, zakapeme zbylým olejem, osolíme, opepříme, přilijeme bílé víno a vývar. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme na střední liště 15 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.