Šátečky s drůbeží paštikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šátečky s drůbeží paštikou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1538 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 polévková lžíce | Libeček |
500 g | Listové těsto |
200 g | Paštika drůbeží |
1 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 152,9mg |
---|---|
Cholesterol | 76,8mg |
Draslík | 11,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 71,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Listové těsto, Paštika drůbeží, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šátečky s drůbeží paštikou postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto rozválíme na tenký plát, rozkrájíme na čtverce cca 7 x 7 cm, do středu každého čtverce dáme lžičku paštikové směsi, tu si připravíme z konzervy drůbeží nebo játrové paštiky kterou prohřejeme na pánvi, zahustíme žloutkem, přidáme sekaný libeček a smetanu. |
2 | Kraje naplněných čtverců potřeme rozšlehaným vejcem a přehneme do šátečků, povrch také potřeme vejcem. |
3 | Přendáme na vodou vypláchnuty plech /nebo pečící papír/ a pečeme ve středně teplé troubě. |