Tradiční dresink na bramborový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tradiční dresink na bramborový salát
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15452 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
0,5 ks | Kopr čerstvý |
180 g | Majonéza |
1 ks | Okurky nakládané |
0,5 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sirup javorový |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,7mg |
Draslík | 125,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 5,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Majonéza, Okurky nakládané, Pažitka, Sirup javorový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tradiční dresink na bramborový salát postup přípravy receptu:
1 | Hořčici smícháme s majonézou, postupně přiléváme vývar a tři lžíce nálevu z okurek. Vymícháme do hladka, přidáme sirup, sůl, pepř. |
2 | Svazky pažitky a kopru nasekáme na drobno, vmícháme do dresinku. Necháme vychladit. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Polovinu majonézy můžeme nahradit sojovým jogurtem.