Smetanový špenát s vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanový špenát s vejcem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15463 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Směs pěti vůní |
200 ml | Smetana sójová |
300 g | Špenátový protlak mražený |
1 špetka | Sůl |
2 kávová lžička | Tuk |
4 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 495,4mg |
Draslík | 885,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 18g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 7,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Smetana sójová, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Směs pěti vůní, Špenátový protlak mražený, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanový špenát s vejcem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme tuk, přidáme mouku, za stálého míchání připravíme jíšku. Přidáme prolisovaný česnek, mícháme a dusíme asi minutu. |
2 | Hrnec odstavíme z plotny, za stálého míchání postupně přiléváme vývar, dokud nevznikne hladký krém. Hrnec vrátíme na plotnu, vmícháme smetanu, nakonec přidáme špenát. |
3 | Na mírném ohni necháme špenát za stálého míchání rozmrznout. Přivedeme k varu, zakryté vaříme asi 10 minut na mírném ohni. Občas promícháme. Dochutíme solí, muškátovým oříškem a špetkou kořenicí směsi. |
4 | Vejce upravíme do ztracena nebo jako volské oko, špenát nandáme na talíř, na něj položíme vejce, jako příloha se hodí vařené brambory. |
Poznámka
Servírujeme teplé.