Nočky v pikantní rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nočky v pikantní rajčatové omáčce
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15474 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
60 g | Olivy černé |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř cayenský |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
80 ml | Smetana sójová |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
Nočky v pikantní rajčatové omáčce | |
1 kg | Brambory |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
100 g | Polenta |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 40,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cukr moučkový, Oregano sušené, Pepř cayenský, Rajčata loupaná (konzervovaná), Smetana sójová, Sůl, Tymián sušený, Brambory, Muškátový oříšek, Polenta, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nočky v pikantní rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme a uvaříme v osolené vodě, do měkka. Slijeme a ještě horké oloupeme, propasírujeme na vál. Necháme chvíli vychladnout, poté z nich spolu s moukou, vejcem, solí, kukuřičnou krupicí a muškátovým oříškem vypracujeme těsto. |
2 | Z těsta vytvarujeme silný váleček, pokrájíme ho na osm dílů, z každého dílu vyválíme váleček dlouhý asi 40cm. Válečky rozkrájíme na 2cm velké kousky, ty rozmačkáme na pomoučněném válu vidličkou. Nočky urovnáme na pomoučněné utěrce, necháme je oschnout. |
3 | Na omáčku nasekáme cibuli na drobno, česnek prolisujeme. V hrnci rozpálíme olej, cibuli v něm necháme zesklovatět, přidáme česnek a krátce podusíme. Přidáme loupaná rajčata v konzervě, olivy, bylinky a bobkový list, vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 45 minut, občas promícháme. |
4 | Rajčatovou omáčku osolíme, opepříme, osladíme, přilijeme smetanu, omáčku udržujeme teplou. |
5 | V hrnci přivedeme k varu 3 litry dostatečně osolené vody. Nočky postupně vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou nahoru, poté je vyjmeme z vody a podáváme s omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.