Recept

Vinařův kotlík z jehněčího masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15481

Ingredience

3 ks Bobkový list
1 kg Brambory
1 ks Cibule
1200 g Jehněčí kýta
1 kg Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Tymián čerstvý
250 ml Víno červené
500 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 701 kcal
Kilojoule 2 931kJ
12% Sacharidy 43 g
556% Tuky 417 g
34% Sodík 684 mg
79% Bílkoviny 45 g

Vinařův kotlík z jehněčího masa postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso omyjeme ve studené vodě, osušíme, nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nasekáme na jemno, brambory oškrábeme, opláchneme a pokrájíme na širší plátky. Mrkev očistíme, opereme a nakrájíme na drobno.

2

V pekáči rozpálíme olej, maso v něm ze všech stran opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme cibuli, česnek a společně opékáme 3 - 4 minuty.

3

Tymián propláchneme, osušíme, listy posekáme na jemno. Mrkev rovnoměrně rozdělíme na maso, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem. Na mrkev dáme plátky brambor, bobkový list, znovu osolíme a opepříme.

4

Zalijeme vývarem i vínem. Pekáč přiklopíme, dusíme ve střední troubě na 175°C asi 150 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept