Recept

Zeleninová polévka se šalvějí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15491

Ingredience

400 g Brambory
200 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
200 ml Rajčatová šťáva
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
300 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek
1 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 256 kcal
Kilojoule 1 070kJ
14% Sacharidy 51 g
157% Tuky 118 g
23% Sodík 461 mg
15% Bílkoviny 8 g

Zeleninová polévka se šalvějí postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kostky, očištěný pórek i papriku krájíme na kolečka.

2

Oloupaný, nasekaný česnek opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme mrkev, pórek, papriku a brambory. Vše krátce osmahneme, přidáme omyté lístky šalvěje (asi 6 ks) a rozmarýn. Zalijeme vývarem, uvedeme do varu, zvolna povaříme asi 10 minut. Podle chuti osolíme, opepříme.

3

Nakonec vmícháme rajčatovou šťávu a jen prohřejeme. Polévku rozdělíme do talířů a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept