Zeleninová polévka se šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka se šalvějí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15491 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
200 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
200 ml | Rajčatová šťáva |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 1,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 225,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Paprika červená, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Rajčatová šťáva, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zeleninová polévka se šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kostky, očištěný pórek i papriku krájíme na kolečka. |
2 | Oloupaný, nasekaný česnek opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme mrkev, pórek, papriku a brambory. Vše krátce osmahneme, přidáme omyté lístky šalvěje (asi 6 ks) a rozmarýn. Zalijeme vývarem, uvedeme do varu, zvolna povaříme asi 10 minut. Podle chuti osolíme, opepříme. |
3 | Nakonec vmícháme rajčatovou šťávu a jen prohřejeme. Polévku rozdělíme do talířů a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.