Recept

Zeleninové karí s divokou rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 15496

Ingredience

250 g Brokolice
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Dýňová semínka
2 polévková lžíce Kari koření
1 ks Kedlubna
1 ks Květák
4 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř cayenský
50 g Rýže indiánská
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 630kJ
12% Sacharidy 44 g
486% Tuky 365 g
16% Sodík 317 mg
22% Bílkoviny 12 g

Zeleninové karí s divokou rýží postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat.

2

Oloupanou mrkev a kedlubnu nakrájíme na nudličky, očištěný květák a brokolici rozebereme na růžičky.

3

Zeleninu vaříme v osolené vodě - mrkev asi 10 minut, květák 8 minut, kedlubnu a brokolici 6 minut. Scedíme a vývar zachytíme.

4

Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky a opečeme na másle. Poprášíme kari kořením a krátce osmahneme. Přilijeme 200 ml vývaru a několik minut povaříme. Osolíme, okořeníme cayenským pepřem a ochutíme citronovou šťávou. Vmícháme zeleninu, vařenou divokou rýži a dýňová semínka.

5

Pokrm upravíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept