Kachní prsa plněná zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa plněná zeleninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15556 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
250 g | Celer bulvový |
500 g | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 ks | Jablka |
2 ks | Kachní prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 69,8mg |
Draslík | 640,3mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Celer bulvový, Cukr třtinový, Jablka, Olej rostlinný, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kachní prsa, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa plněná zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Vykostěná kachní prsa omyjeme, nařízneme do nich kapsu. Pórek, celer a mrkev očistíme, nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme, zeleninovou směsí naplníme kapsy a zašijeme. |
2 | Prsa zprudka opečeme na oleji po všech stranách, zmírníme oheň a pečeme dalších 10 minut. Potom prsíčka vložíme do nákypové formy kůží nahoru a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |
3 | Oloupanou, na dílky rozkrájenou cibuli podusíme na rozehřátém másle, posypeme cukrem a necháme mírně zkaramelizovat. Podlijeme octem, přidáme omytá, na dílky rozkrájená jablka zbavená jádřinců. Vše prohříváme 5 minut, okořeníme a přidáme lístky šalvěje. |
4 | Z masa odstraníme nit, prsa krájíme na plátky, upravíme na talíře a obložíme cibulí s jablky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.