Hovězí roláda s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí roláda s mletým masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 15608 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
300 g | Hovězí maso zadní |
20 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
100 g | Vepřové maso mleté |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 123,0mg |
Draslík | 180,0mg |
Vláknina | 850,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vepřové maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí roláda s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Omyté hovězí maso rozklepeme na větší plát. |
2 | Mleté vepřové maso osolíme, vmícháme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a směs rozložíme na masový plát. Stočíme do rolády a ovážeme nití. |
3 | Roládu po všech stranách opečeme na oleji, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka. |
4 | Hotovou roládu vyjmeme, nit odstraníme a maso nakrájíme na tenké plátky. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží, přelitou vypečenou šťávou z masa.