Zimní vitamínový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zimní vitamínový salát
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15675 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Brambory |
200 g | Červená řepa |
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
3 ks | Cibule |
250 ml | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 hrst | Petržel - nať |
1 ks | Pomeranče |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tykev - semena |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 781,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Červená řepa, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Citronová šťáva, Pomeranče, Sůl, Tykev - semena, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zimní vitamínový salát postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme v osolené vodě, poté je scedíme. Zelí vložíme na pět minut do vroucí vody, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Oloupanou mrkev a uvařenou řepu nastrouháme. Pomeranč řádně omyjeme pod horkou vodou, rozkrojíme, ukrojíme plátek na ozdobu, kůru nastrouháme, vymačkáme šťávu a přidáme k mrkvi. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, smícháme se špetkou soli a pepře, přidáme 2 lžíce citronové šťávy a vody. Přidáme brambory a necháme řádně vychladnout. |
2 | Zeleninu vložíme do hlubší mísy, ozdobíme barevnou zeleninou, plátkem pomeranče a petrželkou. Tykvová semínka opražíme nasucho. |
3 | Příprava zálivky: |
4 | V citronové šťávě rozmícháme sůl, pepř, špetku chilli koření, prolisovaný česnek, po kapkách vmícháme olej. |
5 | Zálivka se vlije do salátu až při servírování. |
Poznámka
Servírujeme studené.