Recept

Krémová hrášková polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15699

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 hrst Celer - nať
50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
120 g Hrášek
2 ks Hřebíček
800 g Karotka
150 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka rýžová
4 ks Máta
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
2 špetka Sůl
1,1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 149 kcal
Kilojoule 622kJ
8% Sacharidy 30 g
2% Tuky 2 g
14% Sodík 282 mg
10% Bílkoviny 6 g

Krémová hrášková polévka postup přípravy receptu:

1

Oloupanou mrkev opláchneme, zúžené konce odkrojíme v délce 5 cm a nastrouháme do tvaru mrkviček. Zbytky od strouhání spolu s ostatní mrkví jemně nakrájíme. Celer očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, zapícháme do ní hřebíček. Celerovou nať spolu s petrželí opláchneme, osušíme a s bobkovým listem svážeme nití.

2

Mrkvičky s hráškem podusíme mírně podlité osolenou vodou. Ostatní nakrájenou zeleninu vložíme do hrnce, zalijeme litrem vody, přidáme cibuli a svázané bylinky, osolíme, opepříme a pozvolna uvaříme doměkka.

3

Poté bylinky s cibulí vyjmeme, zeleninu s vývarem rozmixujeme. V mléce rozmícháme mouku, přidáme do polévky a vše povaříme nepřikryté 5 minut. Podušené mrkvičky podélně rozkrojíme.

4

Polévku nalijeme do talířů, okraje a střed ozdobíme hráškem, mrkvičkami a bylinkami a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept