Salát z mangoldu s vepřovými řízečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z mangoldu s vepřovými řízečky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15739 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Chilli paprička |
1 špetka | Cukr krupice |
1 špetka | Kari koření |
0,5 ks | Mango |
2 polévková lžíce | Med včelí |
3 ks | Meruňky |
1 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej bodlákový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Sůl |
Salát z mangoldu s vepřovými řízečky | |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
10 g | Kokos sušený |
200 g | Mangold |
2 polévková lžíce | Olej bodlákový |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 189,7mg |
Draslík | 737,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cukr krupice, Kari koření, Mango, Med včelí, Meruňky, Ocet vinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Chilli koření mleté, Citronová šťáva, Kokos sušený, Mangold, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej bodlákový, Olej bodlákový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z mangoldu s vepřovými řízečky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme dužinu manga a meruněk, nasekaný česnek a chilli papričku, med, olej, nakládaný zelený pepř a vše rozmixujeme. Ochutíme kapkou octa, solí, cukrem, kari a paprikou. |
2 | Ze stonků mangoldu stáhneme slupku, nakrájíme na úzké podélné proužky a uvaříme, aby zůstal mírně křupavý. Listy ponoříme na okamžik do vroucí vody, necháme okapat a nasekáme nahrubo. |
3 | Lžíci citrónové šťávy promícháme s bodlákovým olejem, solí a nakapeme na mangold. |
4 | Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na proužky a osolíme. Vidličkou rozšleháme vejce, na další talíř si připravíme strouhaný kokos s trochou chilli koření. Maso nejdříve obalíme ve vejci a poté v kokosu. Opatrně smažíme v nepříliš horkém oleji asi 2 minuty. Kokos se nesmí připálit. |
5 | Proužky osmahnutých řízečků rozložíme na ochucený mangold a podáváme s ovocnou omáčkou. |