Recept

Krémová polévka z červené řepy s jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15742

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 špetka Cukr krupice
2 ks Jablka
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 ks Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Křen nakládaný
2 polévková lžíce Ocet vinný
0,5 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Sirup Golden
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Vegeta
500 g Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 311kJ
22% Sacharidy 78 g
2% Tuky 1 g
17% Sodík 341 mg
5% Bílkoviny 3 g

Krémová polévka z červené řepy s jablky postup přípravy receptu:

1

Do vody namočíme na 10 minut řepu. Poté ji očistíme, vložíme do hrnce s mírně osolenou vodou a kmínem a vaříme 40 minut. Jakmile je řepa uvařená, vodu slijeme, řepu opláchneme, oloupeme a necháme vychladnout. Jednu řepu nakrájíme na kostičky a zbylou nakrájíme drobně.

2

Obě jablka omyjeme, jedno oloupeme, nastrouháme a druhé i se slupkou nakrájíme na kostky. Obě zakapeme citronovou šťávou a dáme stranou. Půl litru vody s jablečnou šťávou a vegetou uvedeme do varu, vložíme nakrájenou řepu, nastrouhané jablko a vaříme 5 minut.

3

Křen rozmícháme ve smetaně s nasekanou pažitkou a polévku rozmixujeme. Přidáme ocet, cukr, sůl a pepř. Ochutíme tak, aby byla polévka mírně nakyslá. Vše chvíli povaříme.

4

Do každého talíře dáme lžičku smetany s křenem, zalijeme horkou polévkou a nakrájenou řepou, jablkem a koprem. Dle chuti můžeme přidat i trošku chilli koření. Polévku lze i zamrazit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept