Jarní zeleninový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní zeleninový nákyp
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15756 |
Ingredience
1 špetka | Česnek sušený |
1 špetka | Chilli koření mleté |
500 g | Chřest bílý |
16 ks | Cibulka jarní |
100 g | Hrášek |
2 ks | Karotka |
1 ks | Kedlubna |
200 ml | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 136,6mg |
Draslík | 784,7mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,6mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek sušený, Chilli koření mleté, Chřest bílý, Cibulka jarní, Hrášek, Karotka, Kedlubna, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní zeleninový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Chřest, karotku, kedlubnu a cibulky řádně očistíme, opláchneme a necháme okapat. Cibulky i s natí rozkrojíme podélně. Chřest nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky, zdřevnatělé části odkrojíme. Karotku nakrájíme na plátky, kedlubnu na kostičky a hrášek opláchneme. |
2 | Připravenou zeleninu povaříme 3 minuty v osolené vodě, poté ji ponoříme do studené vody, necháme okapat, rozložíme na čistou utěrku a necháme oschnout. |
3 | V mléce rozmícháme vejce, přidáme špetku muškátového oříšku, chilli, česnekový prášek, osolíme, opepříme a řádně rozmícháme. Za stálého míchání přiléváme do mouky a zaděláme řídké těstíčko. Na závěr vmícháme nastrouhaný sýr (trochu sýra si necháme stranou) a nasekanou petrželku. |
4 | Zapékací mísu vymastíme, vložíme do ní zeleninu, zalijeme těstíčkem a pečeme ve střední části trouby 40 minut. 10 minut před koncem pečení nákyp posypeme sýrem, který jsme si dali stranou, a dopečeme. Nákyp podáváme teplý i studený. |