Kapří polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapří polévka
Kapří polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 15838 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
800 g | Kapr obecný |
1 hrst | Nudle vaječné |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 262,0mg |
Draslík | 727,2mg |
Vláknina | 617,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Nudle vaječné, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapří polévka postup přípravy receptu:
1 | Očištěného kapra omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Po chvíli polévku osolíme, okyselíme octem, rybu vyjmeme a vykostíme. Maso vložíme zpět do polévky, přisypeme nudle a vaříme dále. |
2 | Nakonec do polévky vlijeme vejce rozšlehaná s trochou vývaru a krátce je na mírném ohni povaříme. |
Poznámka
Můžeme použít i jinou sladkovodní rybu.