Polévka ze zeleného hrášku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze zeleného hrášku
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15865 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
0,5 kávová lžička | Estragon |
250 g | Hrášek mražený |
1 špetka | Pepř bílý |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
0,5 ks | Veka |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 392,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Estragon, Hrášek mražený, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový, Veka, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze zeleného hrášku postup přípravy receptu:
1 | Hlávkový salát omyjeme, rozdělíme na listy a nakrájíme na nudličky. Jarní cibulky očistíme a nasekáme. |
2 | V hrnci rozmícháme vývar, hrášek, salát, cibuli a sušený estragon. Přivedeme k varu, snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme pomalu 5 minut. |
3 | Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem přímo v hrnci, nebo po částech v mixéru. Vlijeme zpět do hrnce a prohřejeme. |
4 | Dle chuti okořeníme, nalijeme do talířů a každou porci posypeme kostičkami opečeného bílého chleba. Ihned podáváme. |