Francouzská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzská polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15906 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
300 g | Brambory |
2 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 kg | Hovězí maso přední |
300 g | Hrášek |
1 ks | Kedlubna |
200 g | Květák |
4 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
50 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 167,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,4mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer bulvový, Cibule, Hovězí maso přední, Hrášek, Kedlubna, Květák, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzská polévka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nasekáme, květák očistíme a rozdělíme na růžičky. Pórek očistíme a nakrájíme na plátky. Mrkev, brambory celer a kedluben oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Maso omyjeme, do tlakového hrnce dáme vodu, osolíme, přidáme maso s kostí, cibuli, asi polovinu celeru, bobkový list a čtvrtinu mrkve nakrájenou na kostičky. Vaříme asi 25 minut. |
3 | V kastrolu rozpálíme sádlo a podusíme na něm zbylou zeleninu, zalijeme vývarem z tlakového hrnce a přidáme hrášek. Osolíme, opepříme a vaříme zakryté asi 10 minut na mírném ohni. |
4 | Maso vykostíme, nakrájíme na kostičky a spolu s nasekanou petrželkou dáme do polévky. Ihned podáváme. |