Bramborová polévka se sardelkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka se sardelkami
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15915 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
600 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibulka jarní |
3 ks | Majoránka |
1 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Sardelové řezy |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Tymián čerstvý |
1 l | Vývar zeleninový |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 64,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 44g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 105,0mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibulka jarní, Majoránka, Sardelové řezy, Strouhanka, Sůl, Tymián čerstvý, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka se sardelkami postup přípravy receptu:
1 | Mrkev oloupeme a podélně rozpůlíme, brambory oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Vše vaříme v zeleninovém vývaru asi 20 minut. |
2 | Sardelové řezy nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme, tymián a majoránku nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. |
3 | Z vývaru vyjmeme polovinu mrkve a nakrájíme ji na dlouhé tenké proužky. Druhou polovinu mrkve a brambory ve vývaru rozmixujeme. |
4 | Přidáme smetanu, sůl a pepř. Strouhanku lehce osmahneme na suché pánvi. |
5 | Sardelové řezy, česnek, tymián a majoránku promícháme se strouhankou a olejem. Polévku krátce zahřejeme a nalijeme do talířů. Sardelovou pastu dáme doprostřed talířů a ozdobíme proužky mrkve a kroužky cibule. Ihned podáváme. |