Recept

Omeleta se špenátem a bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15948

Ingredience

800 g Brambory
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 hrst Petržel - nať
1 polévková lžíce Slunečnice - semena
100 ml Smetana 12% (konzumní)
2 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
1,8 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
400 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 276kJ
9% Sacharidy 31 g
19% Tuky 14 g
16% Sodík 315 mg
30% Bílkoviny 17 g

Omeleta se špenátem a bramborami postup přípravy receptu:

1

Řádně omyté brambory uvaříme i se slupkou v osolené vodě. Teplé oloupeme, necháme vychladnout a poté nakrájíme na plátky. Špenát opláchneme ve studené vodě, vložíme do kastrolku a krátce podusíme mírně podlitý. Špenát necháme okapat, vychladnout, vymačkáme a listy rozmačkáme vidličkou.

2

Slunečnicová semínka opražíme na rozehřátém oleji, přidáme prolisovaný česnek a brambory. Za občasného míchání zprudka opečeme dočervena.

3

Petrželku s pažitkou jemně nasekáme. Vejce rozšleháme, vmícháme smetanu, dle chuti osolíme, opepříme a přidáme polovinu bylinek.

4

Připravený špenát přidáme k bramborám, řádně prohřejeme, zalijeme vaječnou míšeninou, jednou zlehka promícháme a poté pozvolna opékáme tak dlouho, dokud se vejce nesrazí a nezhoustnou (zhruba 10 minut).

5

Omeletu necháme chvilku na pánvi „dojít“, poté ji sesuneme na větší plochou mísu, posypeme bylinkami a servírujeme nakrájenou na dílky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept