Hovězí filé s nakládaným kyselým zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí filé s nakládaným kyselým zelím
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16095 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
6 ks | Česnek medvědí |
4 ks | Cibulka jarní |
450 g | Hovězí svíčková |
5 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
15 g | Zázvor celý |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 47,3mg |
Draslík | 592,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 229,7mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Hovězí svíčková, Olej arašídový (podzemnicový), Sůl, Víno rýžové čínské, Voda pitná, Zázvor celý, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnek medvědí, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí filé s nakládaným kyselým zelím postup přípravy receptu:
1 | Sůl, pepř, sojovou omáčku, víno a škrob rozmíchaný ve vodě smícháme dohromady. Maso nakrájíme na tenké plátky, asi o velikosti sousta, a dáme je asi na 30 minut do marinády. |
2 | Zelí nakrájíme na drobno, cibulky očistíme a nakrájíme na 2–3 cm dlouhé kousky. Česnek a zázvor nasekáme na drobno. Česnekovou nať omyjeme a nasekáme najemno. |
3 | V pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje, přidáme česnekovou nať, česnek, maso a za stálého míchání smažíme asi 2 minuty. Pak maso vyjmeme a necháme v teple. |
4 | Do pánve vlijeme zbytek oleje, přidáme zázvor, cibuli a krátce osmahneme. Pak přidáme zelí a vše smažíme ještě 2 minuty. |
5 | Maso vrátíme zpět do pánve a krátce zahřejeme. Pokrm dochutíme a ihned podáváme. |
Poznámka
Maso dáme před krájením na 30 minut do mrazáku, bude se lépe krájet.