Krkonošské kyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkonošské kyselo
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 161 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
200 g | Chlebový kvásek |
67 g | Cibule |
13 g | Houby sušené |
1,3 g | Kmín celý |
67 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
20 g | Sůl |
120 g | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 61,8mg |
Draslík | 149,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín celý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chlebový kvásek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krkonošské kyselo postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby pečlivě propereme ve vlažné vodě a necháme je půl hodiny máčet. Potom houby uvaříme doměkka, odcedíme a překrájíme. |
2 | Chlebový kvásek rozmícháme ve vlažné vodě, přidáme sůl a kmín a za občasného míchání zvolna vaříme. |
3 | Brambory opláchneme a nakrájíme na kostky. Přidáme je spolu s houbami, vývarem z hub a s drobně nakrájenou a na másle zpěněnou cibulkou do rozmíchaného chlebového kvásku. Vaříme, až brambory změknou. Přilijeme mléko a krátce povaříme. |
4 | Nakonec do polévky zamícháme rozkvedlaná vejce, necháme je srazit, přisolíme a povaříme. |
Poznámka
Vejce slepičí: (3ks)