Zapečený šmakoun s bešamelem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený šmakoun s bešamelem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16117 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
300 g | Šmakoun |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 820,9mg |
---|---|
Cholesterol | 17,3mg |
Draslík | 37,3mg |
Vláknina | 733,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sezam - semena, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Šmakoun, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený šmakoun s bešamelem postup přípravy receptu:
1 | Sezamová semínka nasucho opražíme, přilijeme mléko a chvíli povaříme. Vmícháme bílek, na kostičky nakrájený šmakoun, nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku. |
2 | Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |