Zasmažená polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zasmažená polévka
Zasmažená polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16170 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 špetka | Kmín celý |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Pažitka |
50 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 491,9mg |
---|---|
Cholesterol | 196,1mg |
Draslík | 70,0mg |
Vláknina | 255,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Pažitka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zasmažená polévka postup přípravy receptu:
1 | Ze sádla a mouky připravíme tmavší jíšku a necháme ji vychladnout. |
2 | Kmín povaříme ve vodě, vývar potom rozmícháme s jíškou. Vaříme 15 - 20 minut. |
3 | Nakonec do polévky za stálého míchání přilijeme rozšlehaná vejce. Ozdobíme nakrájenou pažitkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.