Grilované telecí steaky s omáčkou z gorgonzoly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované telecí steaky s omáčkou z gorgonzoly
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16197 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Gorgonzola |
600 g | Telecí kýta |
200 ml | Vývar drůbeží |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 177,4mg |
Draslík | 589,4mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Telecí kýta, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Gorgonzola, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované telecí steaky s omáčkou z gorgonzoly postup přípravy receptu:
1 | Steaky zbavíme všech šlach a tuku, po obou stranách je potřeme olejem, vložíme na rošt do předehřátého grilu a pečeme z každé strany asi 5 minut. Osolíme a necháme v teple. |
2 | Vývar smícháme se smetanami, Gorgonzolou a vzniklou omáčku povaříme v rendlíku. Vaříme asi 3 minuty při nízké teplotě, osolíme, opepříme. |
3 | Maso dáme na talíře, přelijeme omáčkou, ihned podáváme s rýží nebo vařeným bramborem a čerstvým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.