Recept

Žemle s houbovou pomazánkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16201

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet jablečný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
300 g Žampiony čerstvé
4 ks Žemle tmavá

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 888kJ
10% Sacharidy 36 g
6% Tuky 5 g
5% Sodík 102 mg
13% Bílkoviny 7 g

Žemle s houbovou pomazánkou postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme, nahrubo nakrájíme a pokapeme jablečným octem. V kastrolu rozehřejeme máslo, žampiony na něm za stálého míchání asi 5 minut osmahneme, aby se vydusila tekutina. Necháme vychladit.

2

Kyselou smetanu smícháme s oloupanou, nadrobno posekanou cibulí, houbami a nasekanou petrželkou. Směs osolíme, opepříme a podle potřeby ještě zředíme kyselou smetanou.

3

Žemle rozkrojíme, spodní polovinu namažeme připravenou pomazánkou a přikryjeme vrchní polovinou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept