Kedlubna s míchanými vejci a uzeným lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubna s míchanými vejci a uzeným lososem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16231 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Kedlubna |
100 g | Losos uzený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 270,1mg |
Draslík | 254,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Losos uzený, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubna s míchanými vejci a uzeným lososem postup přípravy receptu:
1 | Z kedlubny odkrojíme nať a odložíme stranou, Kedlubnu oloupeme, nakrájíme na plátky a podusíme na lžíci rozehřátého másla s olejem. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem, uchováme horké. |
2 | Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme, opepříme, na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, vlijeme vejce a za stálého míchání je necháme srazit. Přidáme na nudličky pokrájené plátky uzeného lososa. |
3 | Plátky kedlubny upravíme na talíře a obložíme míchanými vejci. Pokrm posypeme nasekanou kedlubnovou natí a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.