Bylinková vejce se sezamem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková vejce se sezamem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 16233 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 g | Kerblík |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
4 polévková lžíce | Sezam - semena |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 250,4mg |
Draslík | 858,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kerblík, Muškátový oříšek, Šalotka, Sezam - semena, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková vejce se sezamem postup přípravy receptu:
1 | Omytý kerblík nahrubo posekáme, oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky a očištěné žampiony rozkrájíme na plátky. |
2 | V pánvi na rozehřátém másle osmahneme šalotku a žampiony, přidáme kerblík, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem. |
3 | Šalotky se žampiony rozdělíme do 4 zapékacích mističek. Do každé rozklepneme vejce, po okrajích dáme vždy lžíci zakysané smetany a posypeme lžící sezamových semínek. |
4 | Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a podáváme jako teplý předkrm. |
Poznámka
Servírujeme teplé.