Pórková polévka se sýrem a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórková polévka se sýrem a žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16238 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
4 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Pórek |
2 polévková lžíce | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
8 polévková lžíce | Sýr smetanový tavený 45% |
1 l | Vývar zeleninový |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,8mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Solamyl, Sýr smetanový tavený 45%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórková polévka se sýrem a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Omytý pórek nakrájíme na kolečka, oloupanou mrkev na kostičky, obojí osmahneme na rozehřátém oleji, přilijeme vývar. Polévku vaříme asi 15 minut, poté přidáme Solamyl, rozmíchaný ve lžíci vody. |
2 | Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, spolu s taveným sýrem je vmícháme do polévky, snížíme příkon tepla, polévku osolíme a opepříme. Krátce povaříme. |
3 | Při podávání každou porci posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.