Tvarohový krém se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový krém se švestkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16279 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
1 ks | Cukr vanilka |
4 ks | Hřebíček |
150 ml | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kakao - prášek |
0,3 hrst | Máta |
1 špetka | Sacharin |
200 ml | Sirup višňový |
0,5 ks | Skořice celá |
2 polévková lžíce | Solamyl |
500 g | Švestky |
250 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 11,6mg |
Draslík | 381,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček, Jogurt bílý, Kakao - prášek, Máta, Sacharin, Skořice celá, Švestky, Tvaroh měkký - nízkotučný, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Sirup višňový, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový krém se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Švestky řádně omyjeme a vypeckujeme. Solamyl rozmícháme ve 4 lžících višňového sirupu. Do kastrůlku vylijeme zbylý višňový sirup, přilijeme červené víno, přidáme celou skořici a hřebíčky, vložíme švestky a vaříme 5 minut na mírném plameni. Poté přidáme solamyl a za stálého míchání vaříme minutu do zhoustnutí. Odstavíme, přidáme sladidlo, promícháme a omáčku necháme zcela vychladnout. |
2 | Tvaroh s jogurtem rozmixujeme, přidáme vanilkový cukr. |
3 | Připravíme si 4 vyšší poháry, na dno každého dáme lžíci omáčky se švestkami, poté vrstvu tvarohového krému a vrstvy střídáme. Jako poslední je vrstva tvarohová. Poháry přikryjeme fólií, uložíme nejméně na dvě hodiny do chladničky. Před servírováním posypeme kakaem a ozdobíme lístky máty. |
Poznámka
K přípravě krému můžeme použít i ovoce mražené.