Špagety se šmakounem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety se šmakounem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16287 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 g | Kečup |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Protlak rajčatový |
300 g | Šmakoun |
300 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 8,8mg |
Draslík | 211,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Špagety, Makarony, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Šmakoun, Sůl mořská, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety se šmakounem postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme je a necháme okapat. |
2 | Na oleji orestujeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájený šmakoun. Přidáme rajčatový protlak, kečup a vše chvíli podusíme. |
3 | Na talíře upravíme špagety se šmakounem a pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. |