Recept

Vestfálské zaječí ragú na pepři

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 47 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16361

Ingredience

250 g Anglická slanina
2 ks Bobkový list
1 ks Celer bulvový
5 ks Cibule
0,3 l Hovězí vývar základní
2 ks Hřebíček
8 ks Jalovec
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
2 špetka Paprika mletá sladká
10 ks Pepř černý celý
2 polévková lžíce Povidla švestková
0,3 kávová lžička Rozmarýn sušený
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Tymián sušený
0,5 l Voda pitná
0,3 l Víno červené
1500 g Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,364 kcal
Kilojoule 5 706kJ
33% Sacharidy 118 g
183% Tuky 137 g
51% Sodík 1 g
197% Bílkoviny 111 g

Vestfálské zaječí ragú na pepři postup přípravy receptu:

1

Mrkev a celer oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme, do jedné zapíchneme hřebíček, ostatní nakrájíme na kostičky. Pepř rozmačkáme.

2

V tlakovém hrnci přivedeme slanou vodu k varu, přidáme maso, pepř, rozmačkaný jalovec, bobkový list, cibuli s hřebíčkem a ostatní zeleninu, bez nakrájené cibule. Vaříme 20 minut, až je maso měkké.

3

Slaninu nakrájíme na kostičky, hotové maso vyjmeme z hrnce, vykostíme a nakrájíme na větší kousky.

4

V hrnci rozpustíme slaninu a maso na ní opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a necháme zezlátnout. Vše zalijeme vínem, smetanou a ochutíme solí, pepřem, tymiánem, rozmarýnem, paprikou, octem a švestkovými povidly.

5

Hotové ragú dáme do větší mísy a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept