Jednoduchý recept

Mandlové pusinky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16368

Ingredience

300 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
300 g Mandle mleté
0,5 kávová lžička Tresť mandlová
3 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 319kJ
10% Sacharidy 35 g
22% Tuky 17 g
1% Sodík 24 mg
14% Bílkoviny 8 g

Mandlové pusinky postup přípravy receptu:

1

Bílky za postupného přisypávání cukru šleháme na pevný sníh. Metlou vmícháme mleté mandle a mandlovou tresť.

2

Pomocí dvou navlhčených lžiček vypichujeme kousky těsta o velikosti vlašského ořechu. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a každou pusinku lehce přimáčkneme hřbetem lžičky.

3

Cukroví pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut. Upečené pusinky sejmeme z plechu stěrkou a necháme je vychladnout na kuchyňské mřížce. Po vychladnutí je pocukrujeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept