Fettuccine Alfredo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettuccine Alfredo
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16522 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř bílý |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka uzená |
60 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Fettuccine |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 97,2mg |
Draslík | 13,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Šunka uzená, Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettuccine Alfredo postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Čerstvé zelené nudle dáme vařit později, až po uvaření omáčky. |
2 | Plátky šunky nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šunku a 2-3 minuty ji opékáme, až trochu zhnědne. Zaprášíme ji moukou a zvolna přiléváme mléko. Za stálého míchání přivedeme omáčku k varu. |
3 | Zmírníme teplotu a vmícháme smetanu, asi minutu prohříváme, ale již nevaříme. Pak přidáme nastrouhaný sýr a umícháme hladkou omáčku. Osolíme a opepříme. |
4 | Okapané nudle dáme do mísy, přelijeme omáčkou a důkladně promícháme. Přendáme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem dle chuti a ihned podáváme. |
Poznámka
Čerstvých nudlí je potřeba 750 g. Pokud možno použijeme zelené.