Cibulové lasagne - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulové lasagne
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16538 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
8 ks | Cibule |
70 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla - výběr 60% |
250 g | Těstoviny Lasagne |
0,3 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 34,6mg |
Draslík | 385,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 135,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový květ, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla - výběr 60%, Těstoviny Lasagne, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulové lasagne postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve větším hrnci rozpálíme máslo a cibuli na něm za stálého míchání 5 minut dusíme. Zaprášíme ji moukou a smažíme ještě 2 minuty. Přilijeme mléko, vývar, přidáme sůl, pepř a muškátový květ. Povaříme při nízké teplotě asi 3 minuty, za stálého míchání. |
2 | Svazek pažitky nasekáme na drobno a přimícháme do omáčky. |
3 | Formu do mikrovlnné trouby asi o rozměru 33 x 22 cm vymažeme máslem. Část cibulové omáčky vlijeme do formy, pak střídavě prokládáme plátky lasagní, cibulovou omáčkou a nastrouhaným sýrem. Cibulová omáčka se sýrem by měla tvořit poslední vrstvu. |
4 | Lasagne pečeme v mikrovlnné troubě asi 20-30 minut při 360 W a 225 °C s dolním i horním ohřevem. Podáváme přímo z nákypové formy. |