Recept

Sýrová ruláda se šunkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16594

Ingredience

450 ml Mléko plnotučné
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Sýr Eidam cihla 45%
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
0,5 ks Řeřicha
150 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 498kJ
5% Sacharidy 19 g
57% Tuky 42 g
33% Sodík 668 mg
63% Bílkoviny 36 g

Sýrová ruláda se šunkou postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání uděláme jíšku. Odstavíme, vmícháme mléko, znovu zahřejeme a za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme asi 4 minuty, až omáčka zhoustne. Odstavíme, osolíme a opepříme.

2

Žloutky ušleháme s trochou omáčky a teprve potom je vmícháme do omáčky, bešamelu.

3

Plech o velikosti 40 x 25 cm vyložíme pečicím papírem. Z bílků vyšleháme pevný sníh, který opatrně vmícháme do omáčky, tu potom lehce rozetřeme na připravený plech.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut, až povrch lehce zhnědne. Troubu nevypínáme.

5

Hotovou omeletu vyklopíme z plechu na fólii, horní plochou dolů. Stáhneme z ní papír na pečení a rozložíme na ni plátky sýra, posypeme natrhanou řeřichou a pokryjeme plátky šunky.

6

Pomocí fólie omeletu užší stranou svineme, přendáme na plech, svinutou stranou dolů a 3-4 minuty zapékáme. Hotovou roládu vyjmeme z trouby a nakrájíme ji na plátky, které upravíme na talíře. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept