Topinky se sezamem a garnáty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Topinky se sezamem a garnáty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 16658 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
7 krajíc | Chléb toastový |
300 g | Garnát obecný |
80 g | Koriandr celý |
1 dl | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 kávová lžička | Omáčka sójová |
3 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 287,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 154,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Koriandr celý, Olej arašídový (podzemnicový), Sezam - semena, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Topinky se sezamem a garnáty postup přípravy receptu:
1 | V mixéru ušleháme z garnátů jemný krém, který přemístíme do misky, přilijeme sójovou omáčku, vejce – a vše důkladně spojíme. |
2 | Dále v mixéru utřeme česnek, kořen koriandru, bílý pepř a sůl na jemnou pastu. Tu přidáme do misky ke krému z garnátů. Připravíme si gril nebo roztopíme elektrickou troubu na střední teplotu. Rošt poklademe krajíčky chleba, zbaveného kůrek – takto je cca 4 minuty rozpékáme do křupava. Opečené krajíčky potřeme garnátovou pastou a hustě posypeme sezamovými semínky. Ty pak do směsi vtlačíme a takto připravené topinky uložíme na 30 minut do ledničky. |
3 | V hlubší pánvi wok rozpálíme olej na střední teplotu. Na zkoušku, je-li olej rozpálený, můžeme do pánve vhodit kousek chleba. Topinky smažíme asi 4 minuty namazanou stranou dolů. Po osmažení pokládáme topinky na papírový ubrousek, aby se odmastily. |
Poznámka
Podáváme s okurkovou čalamádou (viz samostatný recept) nebo salátem.