Italské kukuřičné koláče - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 34 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské kukuřičné koláče
Celkový čas: | 34 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 24 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16735 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
70 g | Cukr moučkový |
30 g | Hrozinky |
50 g | Kandovaná citronová kůra |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
70 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka kukuřičná |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Oříšky piniové |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 polévková lžíce | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 298,7mg |
Draslík | 194,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 42,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva, Oříšky piniové, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná citronová kůra, Máslo čerstvé, Mouka kukuřičná, Mouka pšeničná hladká T 650, Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italské kukuřičné koláče postup přípravy receptu:
1 | Hrozinky namočíme do marsaly. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme máslo, mouky, citronát a hrozinky. |
2 | Vše zpracujeme na hladké těsto. Vytvoříme 4 ploché koláče. Ozdobíme je piniovými jádry, přendáme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 165°C asi 24 minut. |
3 | Hotové koláče necháme trochu vychladnout a podáváme. |