Bramborový salát s vejci a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s vejci a sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16770 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Brambory vařené ve slupce |
50 g | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice |
100 g | Majonéza |
50 g | Okurky nakládané |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 201,5mg |
Draslík | 192,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Majonéza, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s vejci a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a pokrájíme na plátky. Sýr, okurky a oloupanou cibuli rozkrájíme na tenké plátky. |
2 | Vše spojíme majonézou, kterou jsme ochutili hořčicí a nasekanou petrželkou. |
3 | Nakonec salát podle chuti osolíme. |
Poznámka
Servírujeme studené.