Recept

Oříšková smetanová zmrzlina s dušenými jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16790

Ingredience

0,3 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Cukr krupice
3 kávová lžička Cukr vanilka
100 ml Džus jablečný
2 ks Jablka
1 polévková lžíce Kakao - prášek
8 polévková lžíce Koňak vaječný
2 polévková lžíce Med včelí
150 g Ořechy lískové
0,5 ks Skořice celá
2 špetka Skořice mletá
0,3 l Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 485 kcal
Kilojoule 2 027kJ
10% Sacharidy 37 g
46% Tuky 35 g
1% Sodík 23 mg
16% Bílkoviny 9 g

Oříšková smetanová zmrzlina s dušenými jablky postup přípravy receptu:

1

Ve vodní lázni ušleháme žloutky s vejcem a medem. Necháme je trochu vychladnout.

2

Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem do polotuha, spolu s mletými oříšky, kakaem a skořicí ji opatrně vmícháme do žloutkové směsi.

3

Krém dáme do strojku na zmrzlinu a necháme ho asi 12 - 15 minut mrazit. Pokud nemáme strojek na zmrzlinu, dáme krém do nádoby a vložíme do mrazáku na cca 2 hodiny.

4

Mezitím oloupeme jablka, vyjmeme jádřince a příčně nakrájíme na plátky. V rendlíku přivedeme k varu jablečný mošt (nebo jablečné víno) se skořicí, cukrem a nastrouhanou citrónovou kůrou. Jablka necháme ve šťávě asi 3 minuty prohřát.

5

Podušená jablka vějířovitě rozložíme na čtyři talířky, ozdobíme porcemi zmrzliny, na každou porci ještě nalijeme dvě lžíce vaječného likéru. Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept