Králík po selsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík po selsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16883 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
30 g | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
200 g | Králičí maso |
10 g | Máslo čerstvé |
20 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 69,8mg |
Draslík | 394,6mg |
Vláknina | 741,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Králičí maso, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík po selsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, vykostěné a omyté maso protkneme slaninou a dvěma stroužky oloupaného česneku. Králíka osolíme a okmínujeme. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, vložíme připravené maso, podlijeme vodou a dusíme do měkka. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami a salátem z okurek a rajčat. |
Poznámka
Servírujeme teplé.