Paštika z vepřových jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika z vepřových jater
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1690 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
500 g | Játra vepřová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 653kJ
1% Sacharidy 4 g
39% Tuky 29 g
15% Sodík 309 mg
50% Bílkoviny 28 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 548,3mg |
Draslík | 337,0mg |
Vláknina | 31,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra vepřová, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika z vepřových jater postup přípravy receptu:
1 | Promícháme všechny suroviny - vepřová játra, pepř, sádlo, smetanu, sůl a vejce. |
2 | Vymažeme srnčí hřbet a naplníme směsí. |
3 | Pečeme při 180 stupních. |