Jednoduchý recept

Dušená krkovička v hořčicové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16921

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Nové koření celé
30 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová krkovička
200 ml Voda pitná
25 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 976kJ
1% Sacharidy 4 g
55% Tuky 41 g
10% Sodík 204 mg
37% Bílkoviny 21 g

Dušená krkovička v hořčicové omáčce postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a po obou stranách opečeme na rozehřátém sádle. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a podlijeme horkou vodou. Přidáme bobkový list, nové koření, vmícháme hořčici a dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme.

2

Měkké maso vyjmeme a necháme na teplém místě. Do omáčky vlijeme smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou, chvíli povaříme a podle chuti přisolíme. Omáčku přecedíme na maso a krátce podusíme.

Poznámka

Podáváme s houskovými knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept