Recept

Vepřové kotlety se šalotkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16948

Ingredience

1 špetka Pepř černý mletý
60 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vepřové kotlety
250 ml Voda pitná
125 ml Víno bílé
20 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 943 kcal
Kilojoule 3 944kJ
40% Sacharidy 144 g
33% Tuky 25 g
18% Sodík 359 mg
75% Bílkoviny 42 g

Vepřové kotlety se šalotkami postup přípravy receptu:

1

Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti, naklepeme a po okrajích nařízneme. Kotlety osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme je a urovnáme na nahřátou mísu.

2

Do zbylého tuku přilijeme bílé víno, vodu (nebo vývar), přidáme očištěné šalotky a podusíme je doměkka.

3

Kotlety přelijeme výpekem, obložíme podušenými šalotkami a ihned podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept